Home » Assortiment » Portugal » Quinta do Pinto

Quinta do Pinto

Quinta do Pinto

Gelegen in Marceana, in het hart van de Lissabon wijn regio, heeft Quinta do Pinto meer dan 200 hectaren wijngaard liggen rond het 17e eeuws huis waar ook de wijn wordt gemaakt.

Twee eeuwen geleden werd op dezelfde plek zulke uitstekende wijn gemaakt dat deze meer “Pintos” (gouden munten) waard was dan andere wijnen. De familie Cardoso wil met Quinta do Pinto terugkeren naar de oorsprong en wijn maken van een uitstekende kwaliteit.

Quinta do Pinto produceert vier verschillende lijnen: Vinhas do Lasso is een homage aan de Portugese druiven; Terras do Anjo zijn blends van internationale druivenrassen; Quinta do Pinto wijnen zijn de monocepage wijnen en verrassende combinaties en tot de slot de Grande Escolha, de topwijn van de mooiste druiven.

Het project Quinta do Pinto was geïnspireerd op passie voor wijn, de relatie met het land, vijf generaties werkend in de agricultuur en de bijzondere condities van de bodem om zowel regionale druiven als internationale druiven bijzonder goed te laten groeien.

De wijngaarden liggen op glooiende heuvels op het zuiden, beschut voor de noordelijke wind bij de Montejunjo heuvels en tegelijkertijd profiterend van de Atlantische invloed. Er staan 19 verschillende soorten druivenrassen aangeplant, rood en wit en nationaal en internationaal.


Vinhas do Lasso Branco


Vinhas do Lasso Tinto


Estate Collection Branco


Estate Collection Tinto


Terras do Anjo


Grande Escolha