Seifried Pinot Gris

Seifried Pinot Gris

Seifried Pinot Gris - Delleman Wijn Import

Deze Pinot Gris is een mix van druiven van verschillende percelen met verschillende bodems en microklimaten, evenals verschillende oude wijnstokken. De percelen werden afzonderlijk geoogst en gefermenteerd vóór het mengen in een veel later stadium.

 Het merendeel van de 2014 Seifried Pinot Gris is afkomstig van de Redwood Valley en Brightwater Wijngaarden met een vleugje (10%) afkomstig van Rabbit Island Wijngaard en 4% uit de spannende nieuwe Clover Road Vineyard.
De niet geïrrigeerde Redwood Valley Vineyard is gelegen op een licht glooiend, op het noorden gelegen klei bodem die de warmte van de zon optimaliseert. Deze Pinot Gris wijnstokken hebben een wortelstelsel dat diep in de klei gaat, ontwikkeld in de laatste 30 jaren. De Brightwater wijnstokken worden geteeld in een zeer stenige omgeving van de wijngaard, waar water en voedingsstoffen laag zijn.

 2014 Seifried Pinot Gris heeft een prachtige geur met elementen van rijpe vruchten, zachte kruiden en zachte bloemige noten. De smaak is breed en vol mooie smaken van peer en bloemen. De mooie lange afdronk blijft lang hangen.