Sweet Agnes Riesling

Sweet Agnes Riesling

Sweet Agnes Riesling - Delleman Wijn Import

De Brightwater Wijngaard werd beplant met Riesling in 1999. Deze wijnstokken worden geteeld in een zeer stenige omgeving van de wijngaard, waar water en voedingsstoffen laag zijn.


100% Riesling. De druiven dpeciaal uitgekozen op het hoogtepunt van rijpheid met een groot deel van het fruit al verschrompeld ingedroogd door natuurlijke uitdroging. De druiven werden vervolgens voorzichtig geperst om een zeer geconcentreerd sap vrij te maken.


De fermentatie werd onmiddellijk gestart en duurde ongeveer drie weken. Gedurende deze tijd werd de wijn regelmatig gecontroleerd en geproefd. De jonge wijn werd vervolgens gefilterd en gestabiliseerd voor het bottelen laat in juli 2012.

De 2012 Sweet Agnes Riesling toont een groot potentieel. Het heeft een rijke neus met sappige rijpe abrikoos en gekonfijte sinaasappelschil notities, evenals geurige lente bloemige noten. De smaak is weelderige en rijp. Prachtig evenwichtige natuurlijke zuurgraad loopt door het gehemelte en geeft een schone, frisse afdronk van de wijn.