Veel wijn voor weinig

DOOS-DEAL

Nieuw! Het Wijn-Kaas abonnement

Unieke wijnen en exclusieve kazen in één abonnement.

De Kaasboetiek en Delleman Wijnimport hebben de handen inééngeslagen om tot een geweldige verwenbox te komen: het heerlijke Wijn-Kaas abonnement. De unieke wijnen in combinatie met de exclusieve kazen, die ook worden geleverd aan sterren-restaurants, willen we heel graag met je delen! Ontdek nieuwe wijnen, kazen en smaaksensaties.

Vier keer per jaar ontvang je een box thuis, gevuld met zorgvuldig uitgekozen wijn-kaas combinaties. De lekkerste ingrediënten voor een goed gevuld borrel weekend.
Je ontvangt twee flessen wijn en vier stukken kaas (ruim 500 gram), passend bij de wijnen.
Ook ontvang je informatie over de wijnen, de kazen en waarom wij deze combinaties zo mooi vinden.

In de maanden februari, mei, augustus en november ontvang je elke laatste vrijdag van de maand de goed gevulde box bij jou thuis. De wijnen en kazen worden afgestemd op elkaar en op het seizoen. Zo ga je goed het weekend in. Afhalen in Oud-Gastel (bij de Kaasboetiek) of in Gorinchem (bij Delleman Wijn Import) is ook mogelijk.

De box kost € 49,50, inclusief verzending, en vertegenwoordigd een waarde van minimaal € 60,-.
Daarnaast ontvang je op elke eerste nabestelling 10% korting op de wijnen en kazen in de box van dat kwartaal. Afmelden en aanmelden is op elk moment mogelijk.

Op 25 februari worden de eerste boxen verstuurd. Wacht niet te lang, aanmelden kan tot 23 februari.
Stuur een email naar claudia@uniekewijnen.nl en ontvang je eerste box op 26 februari thuis!

Kaas van de Kaasboetiek is een echte traktatie

Wijn-Kaas box November

2 Unieke wijnen en 4 exclusieve kazen

Deze box zit weer vol delicatessen (Zie hieronder). En... hij wordt gratis bij u aan huis bezorgd! De box wordt geleverd via De Kaasboetiek. Bij een abonnement betaalt u:

per box: geen € 60,- maar 49,50

BESTEL DEZE BOX
Apatsagi Pannonhalma Hemina Red

Apatsagi Pannonhalma Hemina Red

Fruitig en elegant, met subtiele houttonen.

Een “Bordeaux uit Hongarije”. De Merlot geeft de wijn zijn diepe kleur en zachte tannine. De Cabernet Franc zorgt voor speelse fruitigheid. Door de korte rijping op houten vaten krijgt de wijn extra body en een heerlijke zachte vanille smaak in de afdronk.

Lees hier alles over het wijnhuis Apatsagi Pannonhalma.

Losse flessen nabestellen met 10% korting?
U krijgt de kortingscode toegestuurd zodra u een abonnement neemt.

deze wijn nabestellen

De perfecte match bij Hemina Red

Benedictus
Na het verhaal van Claudia over deze wijn dacht ik meteen aan één kaas, de Benedictus! Een kaas gemaakt in Oosterhout, Noord Brabant en gerijpt in de kelders van de Sint Paulus Abdij. Allereerst dacht ik aan deze kaas omdat deze wijn een link heeft met het benedictijnenklooster maar ook omdat ik van mening ben dat sappige, fruitige wijnen met niet te veel tannine heel mooi gaan met milde roodflora kazen. Deze kaas wordt gemaakt door Maarten van gepasteuriseerde melk van eigen koeien. In de basis begint het proces hetzelfde als bij een Goudse kaas maar nadat deze kaas uit zijn aangepaste vormen komt wordt deze gewassen met een mengeling van pekelwater en bacteriën. Dit wordt gedaan in de kelder van de abdij en dit geeft de kaas zijn iets roze/rode korst en typische geur en smaak. 

La Tosi Gorgonzola
De tweede kaas bij deze wijn is een blauw geaderde kaas. Nu vinden wij dat blauw geaderde kaas en rode wijn niet zo goed samen gaan over het algemeen maar dit is de uitzondering op de regel. 
Deze smeuïge Gorgonzola is een zeer zacht en romig van textuur. Hij kan het best gepresenteerd worden op een lepel. Ook qua smaak is hij zeer zacht, bijna zoet zelfs. De kaas doet het ook goed bij mensen die niet zo van blauw geaderde kaas houden. De kaas wordt gemaakt in Piëmont van gepasteuriseerde koemelk. Op de markt is veel gorgonzola te vinden maar deze van “La Tosi” is gemaakt met een speciaal recept waardoor hij extra smeuïg en aangenaam van textuur is. In de nasmaak komen iets boerse tonen naar boven die je ook in de wijn gaat vinden.

Clos Pons Sisquela

Kruidig, bloemig en fluweelzacht.

De Clos Pons Sisquella is een pittige charmeur gemaakt van de combinatie Grenache Blanc en Albariño. Ingeschonken in het glas komt een kruidige geur naar boven, vermengd met wat bloesem en een beetje limoen op het einde. De smaak is fluweelzacht, kruidig en complex met wat extra pit van een paar maanden houtrijping voor de Grenache. Het hout voel je, maar proef je niet.

Lees hier alles over het wijnhuis Clos Plons.

Losse flessen nabestellen met 10% korting?
U krijgt de kortingscode toegestuurd zodra u een abonnement neemt.

deze wijn nabestellen

De perfecte match bij Sisquela

Päölke
Bij de eerste kaas gaan we de elegante, frisse kant van deze wijn opzoeken. Het Päölke is een jonge kaas gemaakt van rauwe koemelk op kaasmakerij Köning in Zevenaar. Wanneer je het eerste hapje van deze kaas neemt zul je denken dat hij van geitenmelk gemaakt is. Dit komt door de manier van maken. De melk wordt lactisch gestremd, en dit gebeurt over het algemeen ook bij de het maken van de meeste geitenkazen, hierdoor krijg je een rulle textuur en een fris zuurtje in de kaas.

Tijdens de rijping op hogere luchtvochtigheid en een temperatuur tussen de 7 en 8 graden celcius wordt de korst iets zachter en ontstaat er een in de geur en de smaak iets van honing.

Remeker
Bij de 2e kaas worden de rijpere tonen in deze wijn meer opgezocht. De kaas is misschien wel Nederlands beste kaas en wordt gemaakt door vader Jan-Dirk en zoon Peter van den Voort in Lunteren. Zij omschrijven het zelf als volgt;
Wij gebruiken alleen de melk van onze eigen Jersey-koeien om de Remeker te maken. De kaas is biologisch en wordt kort gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is. De koeien worden grasgevoerd, met beperkte aanvulling van onbewerkte producten als haver en rogge. De kruidenrijke grasklaverweiden waar de dieren op grazen, worden verrijkt met vaste stromest uit onze potstal, die speciaal ontworpen is voor gehoornde dieren. Sinds 2004 werken wij geheel antibioticavrij. De natuurlijke werkwijze in de gehele keten geeft de smaak!

De Remeker kazen hebben een natuurkorst die gewassen wordt met ghee (dit heeft iets weg van geklaarde boter) en kan mee gegeten worden. De kazen zijn er in 4 leeftijden. U heeft nu de rijp in het pakket en in zo´n 10 maanden gerijpt. Frisse grassige tonen komen naar boven en de kaas geeft een heerlijk smeuig en romig mondgevoel waar de wijn naadloos op aansluit.

Zoek je het perfecte wijn-kado?

Je wilt een leuk kado kopen voor een vriend(in), familielid of collega. Je weet dat ze erg van wijn houden. Of je wilt wijn meenemen naar een etentje...
Je wilt niet aankomen met een supermarktwijn. Maar bij de slijterij wordt je overdonderd door de hoeveelheid wijnen en... de prijzen.

De oplossing is simpel. In mijn boekje geef ik je wat geheimen prijs, waardoor je altijd de juiste wijn voor de juiste persoon of gelegenheid koopt.
Noem het ‘sommelier in one day’.

Vraag het gratis e-Book aan leer kiezen als een Pro!

Ja! ik wil dat e-Book

Wil je persoonlijk wijnadvies op maat?

Vul dan je naam en emailadres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Een mailtje of een telefoontje kan natuurlijk ook.

Contact

Bagijnenwalstraat 2
4201 JG  Gorinchem ZH
Nederland

Tel. 06 - 14363060
claudia@uniekewijnen.nl

BTW nr. NL002027726B22
KvK. nr. 63392135