Ajoux

Moment de Plaisir |  BlancRosé  |  Rouge

De druiven voor de Plaisir wijnen worden geselecteerd op hun expressie van fruit en zachte tannines.  Het team werkt het hele jaar hard om te selecteren, te vinifieren en te assembleren om tot een perfecte wijn te komen: basic, maar fruitig en gangbaar voor een groot publiek.

Het huis, voorheen "Beaujolais Wine Company", werd in 1938 gekocht door de heer Amann, een toonaangevende Zwitserse zakenman. In november 1954 werd de naam veranderd in Aujoux SA, vernoemd naar voormalig CEO Jean Marc Aujoux.
In 1990 worden ze gecombineerd met andere bekende huizen zoals handelshuizen Jacques Depagneux, Chanut om de positie in de Beaujolais te versterken. Het bedrijf wordt dan omgedoopt Fine Wine Alliance.
De uitbreiding gaat verder naar het zuiden in 2002 met een nieuw kantoor gevestigd in de Languedoc Roussillon. Dit is het begin van Signatures du Sud. In 2007 wordt uitgebreid door te verhuizen naar La Chapelle de Guinchay. Dit is het begin van een groot avontuur. Vandaag de dag beschikt Aujoux over de meest moderne faciliteiten en brengt 10 miljoen flessen per jaar op de markt, zowel in Frankrijk als voor de export.

alle wijnhuizen

Wil je persoonlijk wijnadvies op maat?

Vul dan je naam en emailadres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Een mailtje of een telefoontje kan natuurlijk ook.

Contact

Bagijnenwalstraat 2
4201 JG  Gorinchem ZH
Nederland

Tel. 06 - 14363060
claudia@uniekewijnen.nl

BTW nr. NL002027726B22
KvK. nr. 63392135