Celler el Mas Roig

Les Sorts Blanc  |  Les Sorts Sycar Mistela Blanc |  Mistela Negre  |  Sola Fred Blanc |  Sola Fred Negre

Deze bodega werd gesticht in 1917 en is één van de belangrijkste wijndomeinen in de streek rond Priorat. Het domein omvat zo'n 500 ha wijngaard die allemaal verblijven onder DO Monstant. Daarnaast zijn er nog verschillende olijfboomgaarden ( die schitterende olijfolie voortbrengen ).
Masroig gaat er prat op met de modernste en immer evoluerende technieken, authentieke wijnen te maken, onder auspicieën van een doorgedreven kwaliteitstoezicht. Een bodega van de 21ste eeuw dus, toegespitst op kwaliteit, technologie en traditie.

De wijngaarden liggen in een spectaculair mooi heuvelachtig gebied, tussen hellingen met amandel- en olijfboomgaarden en pijnbomen. Het gebied ligt als een soort hoefijzer rond Priorato, maar de wijnen hebben duidelijk een eigen identiteit. De productie is verdeeld tussen coöperaties en familiebodega’s, die vaak worden geadviseerd door lokaal opgeleide jonge oenologen.
Er heerst hier een mediterraan klimaat met continentale invloeden. Er zijn droge zomers en in de herfst valt er een gemiddelde hoeveelheid regen van 650 mm. Zo nu en dan komen hagel en vorst voor, maar over het algemeen ligt dit gebied beschut.

De rode wijnen die worden gemaakt van blends van Garnacha, Cariñena en experimentele Franse druivensoorten. De witte wijnen worden gemaakt van Macabeo en witte Grenache.

alle wijnhuizen

Wil je persoonlijk wijnadvies op maat?

Vul dan je naam en emailadres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Een mailtje of een telefoontje kan natuurlijk ook.

Contact

Bagijnenwalstraat 2
4201 JG  Gorinchem ZH
Nederland

Tel. 06 - 14363060
claudia@uniekewijnen.nl

BTW nr. NL002027726B22
KvK. nr. 63392135