Pago de Tharsys

Dominio de Requena Cava Brut Nature |
Dominio de Requena Cava Rosado

Pago de Tharsys heeft een wijngaard van 12 hectare, die buitengewone omstandigheden heeft die nodig zijn voor het verbouwen van hun wijnen. De wijngaarden liggen op een hoog plateau van ongeveer 650 meter met een lichte helling in de regio Requena, nabij Valencia, en hebben een klimaat van zowel continentale als mediterrane invloeden.
Jaarlijks is de gemiddelde temperatuur 13 graden Celsius. De zomers zijn heet en droog, met extreme schommelingen in temperatuur van dag tot nacht. De winters zijn koud en kunnen soms regenachtig zijn. De bodem heeft een zandachtige structuur met kalksteen. Pago de Tharsys cultiveert Merlot, Cabernet Franc, Bobal, Albarino en Tempranillo.

Ervaring en kennis zijn de sleutel tot de hoge kwaliteit van de wijnen samen met de kenmerken van de bodem die aanwezig zijn in hun producten. De speciale locatie van de kelder in het midden van de wijngaarden maakt de snelle verwerking (binnen een paar minuten) van de oogst mogelijk, waardoor voorvergisting wordt voorkomen. Bovendien worden de wijnen niet verder behandeld, daarom veranderen de natuurlijke eigenschappen van de druif niet. Het wijnhuis gebruikt speciaal geselecteerde Franse en Amerikaanse eiken vaten om de wijnen te laten rijpen, om de wijnen de beste vanille aroma's te geven.

alle wijnhuizen

Wil je persoonlijk wijnadvies op maat?

Vul dan je naam en emailadres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Een mailtje of een telefoontje kan natuurlijk ook.

Contact

Bagijnenwalstraat 2
4201 JG  Gorinchem ZH
Nederland

Tel. 06 - 14363060
claudia@uniekewijnen.nl

BTW nr. NL002027726B22
KvK. nr. 63392135