Quinta da Lagoalva

Lagoalva BrancoLagoalva TintoLagoalva RoséLagoalva Reserva BrancoLagoalva Reserva TintoLagoalva Grande Escolha Syrah

De geschiedenis gaat terug naar 1834, het jaar dat Quinta da Lagoalva is gekocht door Henrique Teixeira de Sampayo, de eerste graaf van Póvoa. Een lange traditie van wijnmaken typeert Quinta da Lagoalva dat in 1888 haar eerste 600 vaten wijn presenteerde tijdens de Portugese industrie tentoonstelling. Generaties lang is Quinta da Lagoalva de Cima al familiebezit en alle familieleden zijn afstammelingen van de tweede Hertog van Palmela. Tegenwoordig behoort dit familiebedrijf tot de Soc. Agricola Quinta da Bodegas de Cima. S.A. De familie bezit 45 ha wijngaarden, bestaande uit de beste "terroirs"(grond) van de Tejo regio.

De aanplant in deze wijngaarden is een mix van de beste Portugese en internationale soorten, zoals; Sauvignon Blanc, Alvarinho, Arinto, Fernão Pires, Verdelho en Chardonnay; en rood: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz, Cabernet Sauvignon, Syrah, Tannat en Castelão. Een moderne, toonaangevende manier van wijnbouw, is geïnspireerd op de beste Australische wijngaarden. Ook de kelder is geïnspireerd op de nieuwe wereld, gecombineerd met een grote veelzijdigheid van ecologische opties en zorg, in de termen van efficiëntie en effectiviteit. De wijnen zijn het resultaat van de filosofie van de producent met de opmerkelijke kenmerken van de rassen en de unieke persoonlijkheid van Quinta da Lagoalva's microklimaat en terroir.

alle wijnhuizen

Wil je persoonlijk wijnadvies op maat?

Vul dan je naam en emailadres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Een mailtje of een telefoontje kan natuurlijk ook.

Contact

Bagijnenwalstraat 2
4201 JG  Gorinchem ZH
Nederland

Tel. 06 - 14363060
claudia@uniekewijnen.nl

BTW nr. NL002027726B22
KvK. nr. 63392135