Rond en Romig

Voor stille genieters

Casa Vinicola Botter, SLVRBCK Primitivo

Beestachtig lekker!

Is het nu primitivo of zinfandel? Antwoord: het is dezelfde druif! In Puglia, waar deze wijn vandaan komt, is de druif primitivo vrij lang onbekend gebleven. Door het succes van de zinfandel uit Californië is de primitivo ook opgebloeid. De primitivo dankt zijn naam aan het feit dat de druif als eerste rijp is in de wijngaarden. Primitivus betekent namelijk in het Latijn: de eerste die rijp is.
Zoals gezegd komt de SLVRBCK Gorilla Primitivo uit Puglia. Deze streek is bekend om zijn wijnen van de primitivo druif. De regio ligt zeer zuidelijk, in de hak van de laars van Italië. De primitivo kan zeer goed tegen warmte, wat goed uitkomt in deze warme streek.

De geur van deze wijn is zwoel van het rijpe, donkere fruit. Ook een vleug tabak komt je tegemoet. De smaak is sappig. Er zit nog wat tannine in de wijn, maar de wijn is vooral soepel. Ook hier komt het zwoele van het rijpe fruit weer naar boven. Ook proef je lichte vanille, lekkere mediterrane kruiden en een vleugje tabak. Beestachtig lekker!

Wijnhuis: Casa Vinicola Botter
Land: Italië
Streek: Puglia
Druiven: Primitivo

Lekker bij: Pizza, Pasta met tomatensaus, Gegrild rundvlees.

Prijs per fles: van € 12,50 voor 9,95

IN WINKELWAGEN

Wil je persoonlijk wijnadvies op maat?

Vul dan je naam en emailadres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Een mailtje of een telefoontje kan natuurlijk ook.

Contact

Bagijnenwalstraat 2
4201 JG  Gorinchem ZH
Nederland

Tel. 06 - 14363060
claudia@uniekewijnen.nl

BTW nr. NL002027726B22
KvK. nr. 63392135